Nemrégiben történt, hogy átvettünk egy társasházat, ahol az elmondottak alapján a társasházi közös képviselő Fundamenta hitelt akart felvenni arra, hogy másfél millió forintért kazánt javítson. A dolog pikantériája, hogy korábban már többször is történtek kazánjavítások, de úgy látszik, valamilyen furcsa oknál fogva ezek nem oldották meg a fennálló problémát végérvényesen.

Hoppá… gondoltuk. Lehet hogy ezt a kazán ügyet egy kicsit érdemes lenne jobban megpiszkálni? (persze hogy megpiszkáltuk…. :)

Érdekes adalék még, hogy az akkori társasházi közös képviselővel folytatott beszélgetésünk során kiderült, hogy pénze ugyan nincs a háznak, de legalább köztartozás mentesek, amit szerintük az éves beszámolók is bizonyítanak.

Nos, ne szaporítsuk tovább a szót, lássuk inkább zanzásítva mi derült ki miután átvettük a házat:

  1. a kazánoknak valójában csak apróbb hibái vannak (ezeket írd és mondd 60.000,- Ft-ért megjavítottuk)
  2. a papírok átnézése után kiderült, hogy a ház köztartozása 2 millió forint
  3. 4 éve nem fizetett a képviselet vízdíjat (holott a tulajdonosok rendszeresen utalták a kiszámolt összeget…)
  4. az már csak hab a tortán, hogy a társasház számláját is inkasszózták – közel háromszáz ezer forinttal – két elvesztett per miatt (amiről a tulajdonosok furcsamód szintén nem értesültek)
A közös képviselő leváltása ha hazudikÖsszegzés: a számla lenullázva, a társasházi tartozás tetemes, további hitelt vettek volna fel a lakók zsebének a terhére, és „természetesen” a leváltott társasházi képviselő halálosan meg van sértődve (és nem érti mitől nőtt így meg az Ő orra…)

Itt kívánjuk megjegyezni, hogy csak három lakó gondolta azt a házban, hogy ezzel a társasházi közös képviselővel valami nincs rendben, és mindössze egynek jutott eszébe, hogy találgatás helyett utána kellene járni a dolognak. Ha ez az egy lakó is a babérjain ül mint mindenki más, és nem lép, akkor lehet hogy csak évek múlva derülne ki az igazság. El lehet képzelni hogy ez mit jelentene a lakók zsebére nézve…

Ha Ön is úgy érzi, hogy valami nincs rendebben a ház kezelésével kapcsolatban, ne találgasson, járjon utána! Azonban mielőtt a társasházi közös képviselő leváltására kerülne a sor nem árt ha kicsit felkészül.
Megteheti itt »

Ha pedig szüksége lenne ránk, itt üzenhet nekünk, ha tudunk, segítünk »